Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Hamdi Erdoğan
01
Jun

BODRUM 14. ULUSAL MİMARLIK SERGİSİ Featured

Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği tarafından Bodrum'da 14. Ulusal Mimarlık Sergisi düzenlendi.

Oasis Sergi alanında gerçekleştirilen etkinliğe Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Hamdi Erdoğan ile ilçede görevli çok sayıda mimar katıldı. Bu dönem 14. Ulusal Mimarlık Sergisi'nde Bodrum'da yapılmış veya yapılacak olan eserler yer alıyor.

Gezici sergi hakkında bilgiler veren oda temsilcisi Erdoğan, TMMOB Mimarlar Odası adına ve Mimar Sinan'ın anısına Türkiye'deki mimarlık faaliyetlerinin tanıtılması, ödüllendirilmesi ve mimarlığın kamuoyunun gündeminde bulundurulması amacıyla Ulusal Mimarlık Ödülleri verildiğini ifade ederek şunları söyledi.

Düzenlenen mimarlık ödülleri, Mimar Sinan Büyük Ödülü ve Başarı Ödülleri olmak üzere de iki ana başlık altında verilmekte. Programa paralel olarak bir de ödül dönemine kadar süren bir de bir anma programlı düzenlemelerimiz var. Mimar Sinan Büyük Ödülleri tüm meslek hayatı boyunca başta gerçekleşmiş yapıları olmak üzere mimarlığa geçen hizmetleri nedeniyle bir mimara veyahut da ortak çalışılmış mimarlara verilmektedir. Başarı ödüllerinde dört ayrı dalda ödüllendiriyoruz. Yapı dalı, mimari proje dalı, fikir sunumu dalı ve mimarlığa katkı dalları. Mimar Şerife Türklerinin bu dönem hangar binaları restorasyonu projesiyle Korutma Yaşatma Dalı'nda başarı ödülü aldığını anımsatan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü.

Bu dönem burada 14. Ulusal Mimarlık Sergisi yapılmakta. Daha doğrusu ülkenin genelinde bu bir gezici bir sergi. Bu gezici serginin bir ayağını da biz Bodrum Mimarlar Odası temsilciliği olarak buraya getirdik. Bunu da istedik ki hem Bodrum'daki mimarlarla buluşalım ve daha da önemlisi kamuoyu ile buluşturmak istedik. Bu yüzden de böyle bir açık alanda bu gezici sergiyi sergilemek istiyoruz.

Tabi bu serginin bizim için ayrı bir önemi de var. Bizim üyelerimizden bir arkadaşımız bu dönem bir ödül aldı. Şerife Türkler'in arkadaşımız bu 14. Ulusal Mimarlık ödüllerinde Devlet Demir Yolları Hangar Binaları Restorasyonu projesiyle koruma yaşatma dalında başarı ödülü aldı. Kendisini buradan tekrar ayrıca kutluyoruz ve bu sergiyi gezmeleri için tüm Bodrumluları bekliyoruz.